“Fëmijët e mi po vdesin nga uria”

Agjencitë e OKB-së po paralajmërojnë se më shumë se një milion palestinezë në Gaza mund të përjetojnë nivelin më të lartë të urisë deri në mes të korrikut.

Për shkak të mungesës së ushqimit dhe ndihmave, uria po përkeqësohet. Izraeli ka mbajtur bllokadën e tij për aksesin humanitar në Rrip.

“Vështirë se mund të gjejmë një copë bukë dhe nëse kemi në dispozicion hamë vetëm bukë pa ndonjë artikull tjetër ushqimor”, tha Saber Ahmad Sihweal, një banor i Gazës.

“Ne nuk kemi të ardhura dhe as atëherë nuk kemi asgjë për të blerë. Ne nuk mund të përballojmë një vakt të mirë. Fëmijët e mi dhe unë hamë vetëm një bukë dhe vetëm një herë në ditë.”

Ka 11 anëtarë të familjes Sihweal dhe ata jetojnë në Beit Lahiya në veri. Sihweal po përpiqet të mbajë gjallë fëmijët e tij, edhe kur ata i shpëtojnë vdekjes nga sulmet pothuajse të vazhdueshme të Izraelit.

“Frigoriferi është plotësisht bosh, madje nuk kemi as ujë. Fëmijët e mi po vdesin nga uria. Tani uji është i infektuar me insekte dhe buburreca. Nuk ka asgjë fare. Tavat janë bosh.” /Al Jazeera/

Të ngjajshme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button