RAPORTI: Mbi 70.000 ushtarë izraelitë tashmë janë invalidë, mbi 35% përballen me probleme psikologjike

Njësia e rehabilitimit të Ministrisë së Mbrojtjes izraelite raportoi se deri më 7 tetor, 8,663 ushtarë të tjerë kishin kërkuar kujdes mjekësor. Prej tyre, 35% përballen me probleme psikologjike, dhe 21% e deklarojnë atë si dëmtim parësor.

Njësia njoftoi, sipas mediave lokale izraelite, se numri i përgjithshëm i ushtarëve me aftësi të kufizuara në ushtrinë izraelite tejkaloi 70,000 për herë të parë.

Deri në fund të vitit 2024, Tel Avivi pret të pranojë afër 20,000 ushtarë të plagosur rishtazi që nga fillimi i luftës izraelite në Gaza.

Pavarësisht llojeve të ndryshme të problemeve, ushtria izraelite vazhdon në agresionin e pamëshirshëm kundër Gazës, duke injoruar rezolutat e Këshillit të Sigurimit të OKB-së që bëjnë thirrje për një fund të menjëhershëm të luftës.

Të ngjajshme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button