Sunak premton të rikthejë shërbimin kombëtar për 18-vjeçarët

Kryeministri britanik, Rishi Sunak ka njoftuar se një qeveri e ardhshme konservatore do të rikthejë shërbimin e detyrueshëm kombëtar.

Sipas planit, i cili dukej se ishte përpjekja e tij e fundit për të reduktuar humbjet konservatore duke fituar mbi votuesit që shkojnë drejt Reformës në Mbretërinë e Bashkuar, kryeministri tha të shtunën vonë se çdo 18-vjeçar do të duhej të kalonte kohë në një ushtri konkurruese dhe me kohë të plotë, raporton The Guardian.
Partia tha se vendi duhej të ishte “i hapur dhe i ndershëm” në lidhje me sfidat afatgjata me të cilat po përballet, duke shtuar se skema do të siguronte që të rinjtë të kishin “mundësitë që meritojnë”.
Propozimet do të shihnin një “model të ri të guximshëm të shërbimit kombëtar” për 18-vjeçarët që mund t’i bënte ata të zgjedhin të kalojnë një fundjavë në muaj duke u bërë vullnetarë në role të tilla si polici special, vullnetar RNLI ose përgjegjës i NHS. Zyrtarët pretenduan se do t’u jepte të rinjve “aftësi të botës reale, duke kontribuar për vendin dhe komunitetin e tyre”.

Të ngjajshme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button