Senatorja australiane largohet nga laburistët pasi votoi për shtetin palestinez

Senatorja Fatima Payman ka dhënë dorëheqjen nga Partia Laburiste Australiane disa ditë pasi u nda nga përfaqësuesit e tjerë laburistë për të votuar në mbështetje të njohjes së shtetit palestinez.

“Familja ime nuk ka ikur nga një vend i shkatërruar nga lufta për të ardhur këtu si refugjatë që unë të hesht kur shoh mizori të ushtruara ndaj njerëzve të pafajshëm”, u tha ajo gazetarëve të enjten.

Në një artikull opinion për Al Jazeera para votimit, Payman e përshkroi njohjen e shtetit palestinez si “një imperativ moral dhe etik”.

Teksa Payman theu radhët e partisë për të mbështetur njohjen e një shteti palestinez, qëndrimi i saj dukej se përputhej me një Platformë Kombëtare të miratuar nga anëtarët e radhës dhe dosjeve të Laburistëve, e cila përshkruante njohjen e Palestinës si një prioritet.

Ajo do të vazhdojë të shërbejë në Senatin Australian si e pavarur.

Të ngjajshme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button