Putin: Rusia është e gatshme për dialog me SHBA-në

Presidenti rus Vladimir Putin deklaroi sot se Rusia është e gatshme për dialog me SHBA-në, duke shtuar se ka sinjale për gatishmëri për të filluar dialogun për stabilitetin strategjik, por që ato kthehen në fjalime për tema abstrakte.

“Le të presim formimin e administratës së re dhe të kuptojmë se cilat janë planet dhe preferencat e saj, dua të përsëris – ne jemi gati për këtë”, tha Putin, transmeton RIA.

Ai theksoi se nuk është i njohur me propozimet e ish-presidentit amerikan Donald Trump për përfundimin paqësor të konfliktit në Ukrainë.

“Fakti që zoti Trump, si kandidat presidencial, deklaron se është gati dhe se dëshiron të ndalojë luftën në Ukrainë, ne e marrim shumë seriozisht, por nuk jam i njohur me propozimet e tij të mundshme se si ai planifikon ta bëjë këtë. . Është sigurisht një çështje kyçe, por nuk kam dyshim se ai e thotë sinqerisht dhe ne do ta mbështesim”, tha Putin.

Presidenti rus tha se ka parë vetëm pjesë të debatit mes Trump dhe presidentit amerikan Joseph Biden dhe se nuk i ka ndjekur veçanërisht ngjarjet pas debatit.

“Kam parë disa pjesë, kështu që nuk e ndjek veçanërisht atë që po ndodh, veçanërisht në komentet e mediave”, tha ai, duke vlerësuar se ajo që po ndodh në SHBA është çështje e brendshme e atij vendi, edhe pse Rusia nuk është indiferente. ndaj atyre ngjarjeve.

Të ngjajshme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button