Presidenti i Liberisë ul pagën personale me 40%

Presidenti i Liberisë Joseph Boakai ka njoftuar se do të ulë pagën e tij me 40%.

Zyra e tij tha se ai shpresonte të krijonte një precedent për “qeverisje të përgjegjshme” dhe të demonstronte “solidaritet” me liberianët.

Pagat e qeverisë kanë qenë nën një shqyrtim intensiv kohët e fundit pasi liberianët ankohen për rritjen e kostos së jetesës. Rreth një në pesë njerëz jetojnë me më pak se 2 dollarë (1,70 £) në ditë në shtetin e Afrikës Perëndimore.

Boakai zbuloi në shkurt se paga e tij vjetore ishte 13,400 dollarë dhe ulja me 40% do ta çojë atë në 8,000 dollarë.

Lëvizja e Boakai i bën jehonë asaj të paraardhësit të tij, George Weah, i cili bëri një ulje prej 25% në pagën e tij.

Disa në kombin e Afrikës Perëndimore kanë përshëndetur vendimin e Boakai, por të tjerë pyesin nëse është vërtet një sakrificë duke qenë se ai gjithashtu merr përfitime si një pagesë ditore dhe mbulim mjekësor.

Buxheti i zyrës presidenciale është pothuajse 3 milionë dollarë këtë vit.

Të ngjajshme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button