Minoriteti maqedonas po përgatit një deklaratë për mosnjohjen e rezultateve të regjistrimit në Shqipëri

Minoriteti maqedonas, bashku me minoritetet e tjera që jetojnë në Shqipëri, paralajmëruan një deklaratë të përbashkët ku shpallin mosnjohjen e rezultateve të regjistrimit në vend dhe kërkojnë regjistrim të ri. Kështu ka bërë të ditur Vasil Sterjovski, kryetar i partisë maqedonase në Shqipëri, MAEI.

– Po përgatisim një deklaratë të përbashkët me përfaqësuesit e minoriteteve greke, vllahe dhe të tjera, me të cilën nuk i njohim rezultatet e regjistrimit. Në të, ne do të japim prova të forta se ato janë të falsifikuara, manipulim i pastër. Do t’ua dorëzojmë të gjitha institucioneve shtetërore dhe ndërkombëtare, tha për MIA-n Vasil Sterjovski.

Partia dhe shoqatat e tjera maqedonase tashmë kanë deklaruar se nuk i njohin rezultatet, po ashtu edhe shoqatat greke.

Sipas regjistrimit, në Shqipëri jetojnë 2281 persona, që është më shumë se gjysma më pak në krahasim me regjistrimin e vitit 2011. Sipas përfaqësuesve maqedonas, në këtë vend jetojnë mbi 100 mijë maqedonas, të përqendruar kryesisht në zonat e Prespës së Vogël, Gollobërdës dhe Gorës dhe me mijëra në Tiranë, Elbasan, Durrës dhe qytete të tjera.

Dhe përfaqësuesit grekë nuk i njohin 23.485 personat e paraqitur me përkatësi etnike greke. Ata pretendojnë se në vend jetojnë rreth 400 mijë grekë, kryesisht të vendosur në pjesën jugore të vendit.

Në reagimin e shoqatës greke “Omonia” thuhet gjithashtu se manipulim janë edhe të dhënat për përkatësinë fetare. Prej aty besojnë se numri i ortodoksëve është më i madh se ai i treguar.

Të ngjajshme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button