Më shumë se 10,000 azilkërkues kanë hyrë në Britani që nga janari

Më shumë se 10,000 azilkërkues kanë mbërritur në Britani me varka të vogla deri më tani këtë vit, një sfidë e madhe për kryeministrin Rishi Sunak përpara zgjedhjeve të 4 korrikut.

Numri i njerëzve që zbarkojnë në plazhet jugore të Anglisë pas kalimit të rrezikshëm të Kanalit do të bjerë me një të tretën në vitin 2023. Megjithatë, sipas shifrave të fundit 10,170 mbërritën midis janarit dhe 25 majit, nga 7,395 në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

Sunak, i cili shpalli datën e zgjedhjeve të parakohshme të mërkurën, tha se azilkërkuesit që hyjnë ilegalisht në Britani nuk do të deportohen në Ruandë përpara zgjedhjeve , duke “ngrirë” kështu një nga politikat kryesore të Partisë Konservatore.

Të ngjajshme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button