Gjeneralët më të lartë të Izraelit mbështesin një armëpushim në Gaza: Ushtria ka humbur moralin!

Gjeneralët më të lartë të Izraelit, të njohur si Forumi i Shtabit të Përgjithshëm, po mbrojnë idenë e një armëpushim në Gaza, edhe nëse kjo nënkupton lejimin e përkohshëm të Hamasit në pushtet në enklavën e shkatërruar nga lufta.

Konflikti i zgjatur ka tendosur burimet ushtarake të Izraelit.

Në artikull thuhet:

“Pothuajse nëntë muaj pas një lufte që Izraeli nuk e kishte planifikuar, ushtria e tij ka mungesë të pjesëve rezervë, municioneve, motivimit dhe madje edhe trupave.”

— Në mënyrë specifike përmenden tanket që operojnë nën kapacitetin e plotë: “Të paktën disa tanke në Gaza nuk janë të ngarkuara me kapacitetin e plotë të predhave që zakonisht mbajnë, pasi ushtria përpiqet të ruajë rezervat e saj në rast se një luftë më e madhe shpërthen me Hezbollahun”.

— Artikulli thekson mungesën e predhave të artilerisë: “Pesë zyrtarë dhe oficerë konfirmuan se ushtria po mbaronte me predha.”

— Përtej municioneve, ka edhe mungesë të burimeve të mirëmbajtjes së pajisjeve: “Ushtrisë gjithashtu i mungojnë pjesët rezervë për tanket e saj, bulldozerët ushtarakë dhe automjetet e blinduara, sipas disa prej atyre zyrtarëve.”

— Ailrtikulli gjithashtu përmend çështje me motivimin e trupave dhe një “krizë besimi në udhëheqjen ushtarake”.

– Ndërsa ushtria pretendon përparim të rëndësishëm kundër Hamasit, me rreth 14,000 luftëtarë të vrarë, ata pranojnë se “disa mijëra luftëtarë të Hamasit mbeten të lirë, të fshehur në tunele të gërmuara thellë nën sipërfaqen e Gazës”.

Burimi: NYT

Të ngjajshme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button