Gashi: Letërsia shqiptare, por edhe mbarë bota shqiptare, humbi kolosin

Kryetari i Kuvendit, Afrim Gashi ka reaguar pas vdekjes së shkrimtarit Ismail Kadare. Gashi shkruan se sot, letërsia shqiptare por edhe e mbarë bota shqiptare, humbi kolosin e letrave dhe intelektualin e saj të madh.
“Ai do të vazhdojë të na “flasë” por prej sot vetëm përmes veprave të tij. Kadare ishte ndër shkrimtarët më të njohur shqiptarë dhe një figurë e rëndësishme në letërsinë bashkëkohore botërore. Ai ka lënë gjurmë të thella në kulturën dhe literaturën shqiptare me veprat e tij të shumta që trajtojnë historinë, politikën dhe shoqërinë shqiptare.
Ismail Kadare është i njohur për stilin e tij unik të të shkruarit por edhe për përkushtimin e tij ndaj çështjeve shoqërore e kombëtare. Talenti i tij i jashtëzakonshëm e bën atë një nga zërat më të rëndësishëm dhe të respektuar edhe në literaturën bashkëkohore.
Të hapërosh në botën e letrave pa Kadarenë nuk do jetë njejtë!
Ngushëllime familjes dhe më të afërmve të tij por edhe gjithë njerëzve të letrave dhe lexuesve të veprave të tij!”, ka shkruar Gashi.

Të ngjajshme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button