Gashi dhe Ludva diskutojnë për rrugën evropiane të Maqedonisë së Veriut

Kreu u Kuvendit, Afrim Gashi ka zhvilluar një takim miqësor me ambasadorin e Republikës së Çekisë në Shkup, Jarosllav Ludva, me të cilin kanë shkëmbyer mendime lidhur me procesin integrues të RMV-së në BE dhe mundësitë për thellimin e bashkëpunimit tradicionalisht të mirë në planin bilateral.

“Diskutuam për mundësitë për tejkalimin e sfidave me të cilat përballet vendi ynë në fillimin e negociatave për anëtarësim të plotë në BE. Me këtë rast e informova ambasadorin se në Kuvend janë duke u formuar delegacione dhe grupe parlamentare për bashkëpunim, duke theksuar se përmes grupit parlamentar për bashkëpunim me parlamentin çek mund të hapet debat më i përgjithshëm për thellimin e bashkëpunimit bilateral në më shumë fusha, si dhe për forcimin e kapaciteteve që vendi të tërheqë më shumë investime të huaja“, thuhet në njoftimin e kryeparlamentarit Gashi.

Të ngjajshme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button