Zv/kryeministri Mexhiti: Investim prej 450 milionë euro në energjetikë, 630 punësime të reja

Zëvendëskryeministri i Parë, Izet Mexhiti tha se do të ketë investim në vlerë prej rreth 450 milion euro në energjetikë, investim ky që do ta bëjë Maqedoninë e Veriut vend të pavarur energjetik.
“Sot në cilësinë e Zv. Kryeministrit të Parë, dhe si Qeveri e re, që nga ditët e para e fillojmë me punë intensive, e që bëhet fjalë për investim në vlerë prej rreth 450 milion euro nga kompania Enerxhi Alkazar që e bën Maqedoninë e Veriut vend të pavararur energjetik. Ky investim parashesh instalimin e 55 turbinave me erë, me ç’rast rreth 20% e energjisë elektrike në vend do të sigurohet përmes prodhimit natyror të energjisë elektrike, ose prodhim të energjisë elektrike prej 1 teravat në orë ose 1.000 megavat në orë”, ka shkruar Mexhiti. Përveç pavarësimit energjetik, nga ky investim do të hapen edhe 630 vende të reja pune. Kalojmë në VEPRIM”, ka shkruar Mexhiti.

Të ngjajshme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button