Si Gaza shkundi Harvardin, mesazhe pro Palestinës dhe nga një kishë

Qindra studentë u larguan nga ceremonia e diplomimit të Harvardit në solidaritet me 13 të diplomuar të cilëve iu ndalua marrja e diplomave për pjesëmarrje në kampingun pro-palestinez në Harvard Yard.

“Lërini të ecin!” studentët, pedagogët dhe anëtarët e familjes brohoritën për 13 studentët, duke u ngritur nga vendet e tyre për të dalë nga ceremonia ndërsa presidenti i përkohshëm i Harvardit, Alan Garber, filloi t’u jepte diploma studentëve.

Largimi është në përgjigje të vendimit të Harvardit për fatin e studentëve protestues të mërkurën. Harvardi votoi për të ndaluar 13 studentë të marrin diplomën e tyre nga universiteti, duke refuzuar mbështetjen e anëtarëve të fakultetit të cilët thanë se protestuesit nuk duhet të ndalohen të diplomohen.

Harvard tha në një deklaratë të mërkurën se nuk mund të “votonte me përgjegjësi” për dhënien e diplomave për studentët që aktualisht nuk janë në gjendje të mirë me universitetin.

Nga gjithsej 9262 studentë, mbi 1000 persona u larguan nga promovimi universitar.

Demonstruesit mbanin flamuj palestinezë dhe kënduan gjatë ceremonisë ndërsa dolën nga portat. Grupi, i udhëhequr nga organizatorët e Harvardit jashtë Palestinës së pushtuar, marshoi në rrugën e Kembrixhit drejt Kishës Epu orth për të mbajtur një “promovim popullor” për të mbështetur 13 studentë dhe për të folur për vazhdimin e lëvizjes pro-palestineze në universitet.

“Çdo akt i padrejtësisë i kryer nga kjo administratë vetëm e bën lëvizjen më të madhe, më të zhurmshme dhe më të fortë,” tha Rabea Eghbariah, një doktorante në Shkollën Juridike të Harvardit, duke mbajtur fjalën përmbyllëse në ceremoninë në Kishën Epuorth.

Folës të shumtë studentësh në prezantimin zyrtar dhanë mesazhe të ngjashme pro-palestineze dhe kritika ndaj administratës në fjalimet e tyre.

Në një fjalim para daljes, Garber pranoi mundësinë e protestave gjatë ngjarjes, duke u kërkuar protestuesve që ta bëjnë këtë duke pasur parasysh “komunitetin dhe mundësinë”. /tesheshi/

Të ngjajshme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button