QMK: 12 zjarre në natyrë në 24 orët e fundit, katër janë ende aktive

Gjatë 24 orëve të fundit, në numrin e urgjencës 112 në Qendrën e Menaxhimit të Krizave (QMK) janë regjistruar 12 zjarre në ambiente të jashtme, katër prej të cilave janë ende aktive. Zjarret janë aktive në komunën e Gradsko, në mes të fshatit Viniçan dhe Sveçan, ku digjen pyll me kërcell të ulët dhe bar të thatë, në fshatin Cer, Komuna e Kërçovës, ku ka pyll të degraduar me kërcell të ulët, bar të thatë dhe bredh. djegie, në Komunën e Novosellës, në lokalitetin “Haxhicë”, në kufi me Bullgarinë, ku digjet pylli i ahut dhe në Komunën e Dojranit, në mes të Dojranit të Vjetër dhe të Ri (tym në deponi).
QMK bën të ditur se në numrin 112 në 24 orët e kaluara janë kryer gjithsej 2225 thirrje, prej të cilave 63,96 për qind kanë qenë “reale” dhe 36,04 për qind për nevoja të tjera jo urgjente të qytetarëve. 55,39% e thirrjeve aktuale janë bërë në polici, 31,13% në ndihmën emergjente mjekësore dhe 10,54% në zjarrfikës.

Të ngjajshme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button