Për tre muaj nga Gjermania janë dëbuar 483 shtetas të Maqedonisë së Veriut

Numri i personave të dëbuar nga Gjermania këtë vit është dukshëm më i lartë krahasuar me vitin e kaluar. Në tremujorin e parë të vitit 2024, numri i dëbimeve u rrit me një të tretën.

Sipas të dhënave të qeverisë gjermane, nga janari deri në mars të këtij viti, nga Gjermania janë dëbuar 4791 persona ose rreth 34% më shumë krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

Maqedonia është në krye të listës së dëbimeve. Në tremujorin e parë të vitit 2024, 483 qytetarë të Maqedonisë së Veriut u dëbuan nga Gjermania. Gjatë gjithë vitit të kaluar 2023 janë depërtuar 1177 shtetas të Maqedonisë. Nga 483 shtetas të dëbuar të Maqedonisë në tremujorin e parë të vitit 2024, 233 ishin gra dhe 227 të mitur.

Në vendin e dytë për nga numri i dëbimeve është Turqia, ku janë kthyer 449 shtetas. Më pas nga Gjeorgjia (416), Afganistani (345) dhe Serbia (312).

Të ngjajshme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button