Këshilli për Marrëdhëniet Amerikano-Islamike dënon senatorin për komentet anti-palestineze

Këshilli për Marrëdhëniet Amerikano-Islamike (CAIR) ka denoncuar senatorin republikan Lindsey Graham për deklarimin se palestinezët në Gaza janë “popullsia më e radikalizuar në planet”.

Graham, një aleat i ngushtë i ish-presidentit Donald Trump, kishte thënë në një postim në rrjetet sociale se ai e mbështet Izraelin “tërësisht dhe plotësisht” në përgjigje të një proteste pro-palestineze jashtë shtëpisë së tij.

CAIR tha se vërejtjet e tij për palestinezët ishin “raciste, urrejtjeje dhe absurde”.

“Në kundërshtim me pretendimin e senatorit Graham se palestinezët në Gaza janë njerëz të radikalizuar të rritur për të urryer hebrenjtë, kushdo që e ka vizituar ndonjëherë Gazën – përfshirë aktivistët hebrenj – raporton se populli palestinez është tepër i ngrohtë dhe mikpritës, pavarësisht dekadave të padrejtësisë që kanë përjetuar”, tha CAIR në një deklaratë.

Të ngjajshme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button