DASH: Pozicioni i Mickoskit është në përputhje me Marrëveshjen e Prespës

Departamenti i Shtetit të SHBA-së ka konfirmuar se deklarata e mandatarit për kryeministër të Maqedonisë së Veriut, Hristijan Mickoski, mbi përdorimin e emrit kushtetues të shtetit në të gjitha kontekstet zyrtare është në përputhje me Marrëveshjen e Prespës. Mickoski, i cili së fundmi ka paraqitur propozimin për përbërjen e qeverisë dhe programin e saj, ka theksuar se do të bëjë betimin për kryeministër duke përdorur emrin kushtetues, dhe do ta përdorë atë jo vetëm jashtë vendit, por edhe në deklaratat verbale.

Departamenti i Shtetit thekson se Marrëveshja e Prespës, e cila adreson përdorimin e emrit të shtetit, është një arritje historike që ka kontribuar në zhbllokimin e përfitimeve të sigurisë në Evropën Jugore dhe Lindore. SHBA vlerëson rëndësinë e kësaj marrëveshje dhe rithekson angazhimin e tyre për të punuar me të gjitha palët për të ruajtur përfitimet që rrjedhin nga respektimi i saj.

Të ngjajshme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button