Zgjedhjet në SHBA/ Zv.presidentja Harris fokusohet në mposhtjen e Trump, jo shqetësimet për Biden

Zëvendëspresidentja e SHBA-ve, Kamala Harris të shtunën e vuri fokusin në rreziqet e një administrate të dytë Trump, në vend të shqetësimeve në rritje për kandidaturën e Presidentit Joe Biden, teksa u përpoq të bindte votuesit me ngjyrë që të siguronin edhe një herë një fitore për biletën Biden-Harris.

“Kjo është ndoshta zgjedhja më domethënëse e jetës sonë,” tha Harris gjatë një bisede të moderuar në Festivalin Essence në New Orleans, duke pretenduar se ish-presidenti Donald Trump e ka shprehur “hapur” “qëllimin e tij për të qenë diktator në ditën e parë” nëse rizgjedhet si president.

Ndalesa e Harris në festivalin vjetor të muzikës dhe kulturës së zezë vjen ndërsa fushata e Biden-it punon për të ringjallur një cep të koalicionit që ndihmoi në shtyrjen e presidentit në Shtëpinë e Bardhë në 2020.
Biden mundi Trump 87% me 12% mes votuesve me ngjyrë në 2020, sipas sondazheve të CNN. Por Trump ka bërë përparime me bllokun kritik të votimit kohët e fundit. Një sondazh i New York Times/Siena College në shtetet e fushëbetejës, i publikuar në maj, zbuloi se Trump fitoi më shumë se 20% të votuesve me nghyrë në një përballje të dyanshme me Biden, që do të ishte një nivel historik nëse përkthehet në vota në nëntor.

Harris u përpoq të bindte të pranishmit e festivalit duke u shprehur se “ne mund ta kuptojmë atë” nëse ata votojnë edhe një herë në numër rekord.

“Njerëzit votuan në një numër rekord në vitin 2020. Kjo ishte ajo që mund të ndodhte dhe kur të gjithë të votojnë përsëri në ato shifra në 122 ditë, ne mund ta shohim atë”, tha Harris.

Të ngjajshme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button