Spitalet e Gazës do të mbyllen brenda 48 orëve, thotë Ministria e Shëndetësisë

Ministria e Shëndetësisë në Gaza ka paralajmëruar se spitalet dhe stacionet e oksigjenit në të gjithë territorin e rrethuar do të ndërpresin punën brenda 48 orëve për shkak të mungesës së karburantit të shkaktuar nga lufta e vazhdueshme izraelite.

Në një deklaratë, ministria paralajmëroi se “spitalet e mbetura, qendrat shëndetësore dhe stacionet e oksigjenit do të ndalojnë së punuari brenda 48 orëve”.

Ministria vuri në dukje se kjo situatë parashikohet “për shkak të varfërimit të karburantit të kërkuar për gjeneratorët që funksionojnë, të cilët Izraeli i kufizon hyrjen në Gaza, së bashku me furnizime të tjera thelbësore si ilaçe dhe ushqime, si pjesë e kufizimeve shtrënguese”.

Ai tregoi se furnizimi me karburant është pothuajse totalisht i harxhuar, “megjithë masat e rrepta shtrënguese të zbatuara nga ministria për të ruajtur stokun e mbetur për aq kohë sa të jetë e mundur, duke pasur parasysh sasitë e pamjaftueshme të disponueshme për funksionim”.

Të ngjajshme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button