“SHBA duhet të sigurojë që Izraeli të ketë armët që i nevojiten”

Komiteti Amerikan-Izraelit i Çështjeve Publike (AIPAC), një grup lobi me ndikim pro-izraelit në SHBA, ka përmendur sulmet e Hezbollahut në Izrael për të kërkuar më shumë armë amerikane në vend.

“Hezbollahu ka gjuajtur më shumë se 5000 raketa, dronë shpërthyes dhe raketa ndaj komuniteteve izraelite pothuajse çdo ditë që nga tetori, duke e tërhequr Izraelin dhe Libanin më pranë një lufte shkatërruese”, tha AIPAC në një email drejtuar mbështetësve.

“Amerika duhet të vazhdojë të sigurojë që Izraeli të ketë armët që i nevojiten për të mbrojtur popullin e tij”, tha AIPAC.

Netanyahu kishte shkaktuar një grindje në Uashington muajin e kaluar kur ai u ankua për një “rënie dramatike” të dërgesave të armëve në SHBA. Administrata Biden shprehu hutim për komentet e tij, duke theksuar se vetëm një dërgesë e vetme me bomba të rënda në Izrael ishte pezulluar për shkak të shqetësimit për dëmtimin e civilëve. /Al Jazeera/

Të ngjajshme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button