Niset treni i parë i mallrave Kinë-Evropë përmes Turqisë

Treni i parë i mallrave Kinë-Evropë përmes Türkiyes është nisur nga Hefei në provincën Anhui të Kinës, transmeton Anadolu.

Siç raporton Global Times, dje u nis treni i parë për në Istanbul duke transportuar 110 kontejnerë mallrash, përfshirë pajisje shtëpiake dhe pjesë automobilistike.

Muajin e kaluar, Hekurudha e Kinës tha se numri i udhëtimeve i trenit të mallrave Kinë-Evropë ka tejkaluar 90 mijë që nga viti 2011.

Në vitin 2011, treni i parë u nis nga Stacioni Tuanjiecun në Chongqing të Kinës jugperëndimore për në Duisburg të Gjermanisë dhe fillimisht një tren nisej çdo muaj, ndërsa tani mbi 10 trena nisen për çdo ditë, duke arritur në mbi 100 qytete në të gjithë Azinë dhe Evropën.

Të ngjajshme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button