36 të burgosur nga Gaza janë torturuar për vdekje në burgjet izraelite që nga 7 tetori

Të paktën 36 të burgosur nga Gaza, të cilët u ndaluan nga ushtria izraelite që nga 7 tetori 2023, kanë vdekur për shkak të torturave dhe kushteve të rënda në burgjet izraelite, tha Zyra Palestineze e Medias në enklavë.

Zyra tha se të tjerë “54 të burgosur nga rajone të ndryshme palestineze kanë vdekur në burgjet izraelite për shkak të torturës dhe kushteve çnjerëzore të paraburgimit, mes sulmeve sistematike ndaj të burgosurve që nga fillimi i luftës gjenocidale”.

Ai akuzoi Izraelin për “kryerje të krimeve të vazhdueshme kundër njerëzimit, duke përfshirë zhdukjet me forcë”.

Deklarata i përshkruan burgjet izraelite si “varre masive për mijëra të burgosur palestinezë, të injoruara nga institucionet ndërkombëtare”.

Bazuar në dëshmitë e të burgosurve të liruar së fundmi, deklarata detajonte forma të shumta të torturës dhe trajtimit çnjerëzor, duke përfshirë zhveshjen e detyruar, lidhjen dhe mbylljen e syve të zgjatur, goditjen nga rryma, urinë sistematike dhe prerjen e trupit me mjete të mprehta.

Abuzime të tjera të raportuara përfshijnë privimin e gjumit, larjen dhe kujdesin mjekësor, sulmet e qenve dhe ekspozimin ndaj të ftohtit ekstrem.

Të ngjajshme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button